Vanligaste frågorna

VARFÖR ÄR ETT RESERVHJUL BÄTTRE ÄN EN LAGNINGSSATS?

Vid en större punktering eller jack i däcksidan är lagningssatsen/punkteringssprayen inte tillämplig. Lagningssatsen kan bara säkra ett mindre hål, t.ex. efter en liten spik.


VAD ÄR DET REKOMMENDERADE LUFTTRYCKET FÖR ETT RESERVHJUL?

Ett reservhjul har en minimal bredd jämfört med ett vanligt hjul. Därför pumpas reservhjulet upp till ett mycket högre tryck av 4 atm.


VILKEN STORLEK PÅ RESERVHJUL SKA JAG SKAFFA?

Kontrollera ditt fordons registreringsbevis. Ta reda på minsta däckdimensionen, som du kan använda på fordonet. Detta är storleken på nödreservhjulet, som kan användas på ditt fordon. Exempel: Skoda Octavia 3 - enligt registreringsbeviset är R16 den minsta däckdimensionen. Du måste alltså köpa ett reservhjul i åtminstone den minsta hjulstorleken R16.


HAR RESERVHJULET ANNAT MÖNSTERDJUP ÄN DET NORMALA HJULET PÅ MIN BIL?

Inpressningsdjup eller ET-mått är ingenting man behöver tänka på hos nödreservhjul, inte ens vid besiktning. Ett reservhjul är avsett för nödsituationer, inte för normal användning på vägen. Inpressningsdjupet motsvarar ett normalt hjul. Bara skivans tjocklek är hälften, d.v.s. 4 tum. 


KAN RESERVHJULET ANVÄNDAS SOM RESERVHJUL FÖR EN SLÄPVAGN?

Ja, det är till och med mycket praktiskt - reservhjulet tar upp ett minimum av utrymme. Du måste välja en typ av nödreservhjul, som har lämpligt antal hål för hjulbultarna, motsvarande bultcirkel och navhål.


HAR NI DOMKRAFT OCH NYCKEL TILL NÖDRESERVHJULET?

Självklart har vi både däckskydd till varje reservhjul och domkraft eller nyckel. Vi har också prisvärda satser innehållande domkraft och nyckel för varje nödreservhjul: se här.